Mėgstate Gerti Kavą Su Pienu?

Pirmiausia reikėtų suprasti pačios kavos poveikį skrandžiui. Ji suaktyvina skrandžio rūgšties išsiskyrimą, tad jeigu turite rėmenį, opų, ar tiesiog nemėgstate juodos kavos, nes jums per kartu, per aitru, tai tikėtina, kad kava jūsų skrandžiui visai netinka. Tačiau jeigu jaučiatės gerai, galite išgerti iki dviejų puodelių kavos per dieną“, - teigia dietistė Vaida Kurpienė. Dažniausiai kavą su pienu renkasi būtent tie žmonės, kurie turi rėmenį ar kitų virškinamojo trakto problemų, ir tuo momentu lyg ir užslopina tą jausmą, nes pienas praskiedžia ir nuslopina skrandžio rūgštį. Tačiau pienas veikia taip, kad maždaug po 1-1,5 val. Jei neturite problemų su virškinamuoju traktu, tai, pasak specialistės, tikrai galite gerti kavą su pienu, su sąlyga, kad kelias valandas iki jos valgėte tik angliavandenius, pavyzdžiui, grūdinius produktus. Jeigu valgėte mėsos, žuvies, varškės, kiaušinių - geriau rinktis juodą kavą, kadangi pienas neutralizuoja skrandžio rūgštį, o baltyminių produktų virškinimui skrandžio rūgštis yra būtina. „Gali būti, kad stengiatės praskiesti kavą pienu, nes jums nepatinka pačios kavos skonis. Tai rekomenduočiau paragauti įvairesnių skonių kavų, gal patiks kitokia rūšis. Kitas variantas - keisti ne tik rūšį, bet ir priedus, pavyzdžiui, į kavą dėti cinamoną, kardamoną, nes priedai labai stipriai keičia kavos skonį. Taip pat į kavą galima dėti gabalėlį sviesto, kokoso aliejaus arba pilti augalinį pieną, šie priedai nekeičia virškinimo baltymų ir tokį gėrimą galima vartoti po pietų. Elkimės kaip italai - ryte valgykime tik angliavandenius ir kavą su karvės pienu gerkime tik iki 11 val. Po pietų - jokio karvės pieno, bet juoda kava ar espreso gali būti. Jei pusryčiams valgote vertingų grūdų košę, tai tikrai galite drąsiai mėgautis kava su pienu“, - patarė dietistė.

Kur kas sveikesnis pasirinkimas - lašelis kokosų aliejaus į kavą. Tokiu atveju organizmą aprūpinsite sveikosiomis omega-3 ir lauro rūgštimis. O jei kavą mėgstate gerti su pienu ir norite, kad ji būtų sveika, sau įprastą pieną keiskite kokosų pienu - jis daug liesesnis. Kofeinas ne tik mažina apetitą, bet taip pat gali sutrikdyti ir insulino gamybą jūsų organizme, jei kavą gersite visiškai tuščiu skrandžiu. Taigi vienas svarbiausių patarimų mokantis kavą gerti sveikai - tai gerti ją tik po maisto. Ir tai galioja ne tik kalbant apie rytą, bet ir apie visą dieną. Jei ryte pusryčių nevalgysite ir vietoje jų išgersite tik puodelį kavos, vėliau dieną kur kas stipriau ir greičiau išalksite. Jei kavą vartojate itin dažnai, tikriausiai pajutote, kad jos veiksmingumas suteikti žvalumo kiek sumažėjo, ir tai visiškai normalu, mat jūsų organizmas įgavo jai imunitetą. Vis tik nemanykite, kad dėl šios priežasties kavą galite gerti bet kada. Gydytojai rekomenduoja kavos nebegerti jau nuo 14-17 valandos, priklausomai nuo to, kada einate miegoti. Jei šio patarimo neklausysite ir kavą gersite net ir po pietų, netrukus pastebėsite, kad vis sunkiau sekasi užmigti ir kokybiškai išsimiegoti.

Galvos ar migrenos skausmą lydi išsiplėtusios kraujagyslės, o kofeinas turi priešingą poveikį - mažina uždegimą ir siaurina kraujagysles. Remiantis įvairiais tyrimais, kofeinas teigiamai veikia ištvermę bei raumenų jėgą sportuojant. Kurį laiką jis netgi buvo įrašytas į Pasaulio antidopingo agentūros sportininkams draudžamų vartoti medžiagų sąrašą, tačiau 2004 m. Jis dažniausiai į mūsų kūnus patenka su maistu ir gėrimais kaip dalis įprastos mitybos, o ne tiesiogiai siekiant pagerinti našumą. Be to, skirtinguose organizmuose kofeinas metabolizuojamas skirtingu greičiu, todėl sunku nustatyti prieš kiek laiko ir kokiais kiekiais buvo vartotas. Tyrimai taip pat parodė, kad žmonės, kurie reguliariai geria kavą (iki 5 puodelių per dieną), kurioje yra kofeino, turi mažesnę riziką susirgti demencija, Alzheimerio ir Parkinsono ligomis. Pasak ekspertų, kavoje esantys antioksidantai gali užkirsti kelią tam tikram smegenų ląstelių pažeidimui ir sustiprinti neuromediatorių, dalyvaujančių kognityvinėje funkcijoje, poveikį. Saikingas ilgalaikis kavos vartojimas dar siejamas su gerokai sumažėjančia įvairių ligų (2-o tipo diabetas, insultas, kepenų ligos) ir netgi savižudybių rizika. Nuo per didelio kofeino kiekio gali padidėti nervingumas ar nerimas, pasireikšti refliuksas, galvos skausmas, mirgėjimas akyse, sutankėti širdies plakimas, kamuoti nemiga ir pan.

Tad gerkite kavą saikingai. Get $5,500 USD every day, for six months! See how it works. I want to testify about Dark Web blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so much testimony about how Dark Web hackers send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich. They also sent me the blank atm card. I have used it to get 90,000 dollars. 5,000 USD daily. The Dark Web is giving out cards just to help the poor. Hack and take money directly from any atm machine vault with the use of an atm programmed card which runs in automatic mode. Mano skrandis ir virškinimo sistema negali pakęsti kavos rūgštingumo dėl kurio patiriu baisų diskomfortą. Jei jūs taip pat turite problemą arba norite atsikratyti šio įpročio, pabandykite šiuos 5 žingsnius įtraukti į savo kasdienybę. Rezultatai pateikia vienareikšmį atsakymą: gerti kavą yra naudinga sveikatai. Vyresnio amžiaus žmonės turėtų skirti ypatingą dėmesį savo mitybai, tai padės išspręsti tam tikras sveikatos problemas ir negalavimus. Miežinės kavos gėrimas su cikorija ir yra tas dar neatrastas skonis.

Į 30-40 g espresso gėrimą, kuriam pagaminti gali būti sunaudojama nuo 10 iki beveik 30 g maltos kavos, spėja išsiskirti 30-65 mg kofeino. Vienai porcijai filtruotos kavos naudojama 15 g maltos kavos ir pagaminama apie 250 ml gėrimo. Tokiame gėrime bus 100-200 mg kofeino, t.y., 3-4 kartus daugiau nei espresso puodelyje, pagamintame iš maždaug tokio pačio maltos kavos kiekio. Esminis skirtumas tarp šių dviejų gėrimų - kavos gamybos greitis. Kofeinas yra tirpus vandenyje, todėl kuo ilgiau kavos tirščiai reaguoja su vandeniu, tuo daugiau jo bus randama gėrime, nepaisant to, koks būtų pačio kavos gėrimo skonio “stiprumas”. Espresso pagaminti užtrunka iki pusės minutės, tuo tarpu filtre kavos tirščiai su vandeniu liečiasi net iki 5 minučių. 3. Kokiuose produktuose yra kofeino? 4. Kaip kofeinas veikia mūsų organizmą? Kofeinas veikia kaip centrinės nervų sistemos stimuliatorius: padidina budrumą ir susikaupimą, sumažina nuovargį ir netgi pagerina smegenų absorbciją. Tai yra galinga natūrali cheminė medžiaga, kuri veikia greitai ir efektyviai. Dėl šių priežasčių ši medžiaga yra įprasta vaistų, skirtų mieguistumui, galvos skausmams ir migrenai gydyti ar valdyti, sudedamoji dalis.

Comments

Post a Comment

Popular Posts